Olivenhain Private Residence 2018-06-13T14:05:38+00:00

Project Description

OLIVENHAIN

TRADITIONAL TRANSITIONAL

PROJECT: RESIDENTIAL
LOCATION: OLIVENHAIN, CA.
INTERIOR DESIGN: OLIVENHAIN, CA.
ROCKWELL INTERIORS TOOK THE EXISTING BASIC PLANS FOR THIS NEW CONSTRUCTION RESIDENCE AND WORKED WITH OUR CLIENTS TO MAKE THE HOME SOMETHING TRULY SPECIAL.
WE REWORKED THE PLANS TO CREATE A LARGER OPEN FLOORPLAN, BETTER SUITED TO ACCOMMODATE THEIR FAMILY OF FIVE AND DESIRE TO ENTERTAIN.
ON THIS PROJECT, WE PROVIDED A FULL-SERVICE PACKAGE WHICH, IN ADDITION TO RE-WORKING THE PLANS TO BETTER SUITE THE FAMILY’S NEEDS. WE ADDED SPECIAL ARCHITECTURAL FEATURES THROUGHOUT, SUCH AS BEAUTIFULLY CURVED ARCHWAYS, COVED CEILING DETAILS + A CUSTOM STAIRCASE. IN ADDITION, WE DESIGNED THE KITCHEN AND ALL THE BATHS, SELECTED ALL THE FINISHES, DESIGNED CUSTOM CABINETRY AND THEN COMPLETED THE PROJECT WITH FURNISHINGS AND DÉCOR.
WHEN WE SELECT FINISHES, WE ALSO PROVIDE DETAILED DRAWINGS CALLING OUT THE EXACT SPECIFICATIONS AS WELL AS THE LAYOUTS TO ENSURE OUR DESIGNS GET EXECUTED CORRECTLY. HERE YOU CAN SEE OUR CUSTOM FIREPLACE DESIGN ADORNED WITH ENCAUSTIC CEMENT TILES AND WOOD MANTEL ATOP A BRICK HEARTH. AN OPEN SPACE PLAN WAS CREATED FOR ALL THE FAMILY TO CONGREGATE TOGETHER. THE ROOM IS ANCHORED BY TWO WINGBACK CHAIRS WE CUSTOM UPHOLSTERED WITH BLUE VELVET BACKS AND A PIN STRIPE FABRIC ON THE INNER FRAME WITH A SHARED OTTOMAN, ALL FLANKING THE FIREPLACE WITH MATCHING BRASS DRINK TABLES.
A BEAUTIFUL DINING ROOM THAT SEATS A PARTY OF TEN SITS JUST OFF THE FOYER MAKING AN ELEGANT FIRST IMPRESSION AS YOU ENTER THE HOME. A 3-TIERED CRYSTAL CHANDELIER HANGS ABOVE THE WOOD DINING TABLE WITH TRADITIONAL ROUND BACK CHAIRS AND WING BACK ACCENT HOST CHAIRS ANCHOR THE ENDS OF THE TABLE, ALL UPHOLSTERED IN A SOFT NEUTRAL LINEN. THE BUFFET BOASTS A BRASS SUNBURST STATEMENT MIRROR FLANKED BY TWO BEAUTIFUL ALABASTER AND BRASS TABLE LAMPS.
FUN CONVEX MIRRORED SCONCES FLANK THE ARCHED OPENING LOOKING INTO THE DINING ROOM. CUSTOM DRAPERIES IN A WHIMSICAL PATTERN HELD IN PLACE WITH ROPE TIEBACKS ADD A TOUCH OF CHARM. WE ADDED A COVE CEILING TO FURTHER ENHANCE THE ARCHITECTURAL DETAILS ENHANCING THE LOOK AND FEEL OF THIS ROOM.